Freshtrusion™ nie zaczyna się w GA Zaczyna się od gospodarstw i łowisk, które znamy i którym ufamy Freshtrusion™ nie zaczyna się w GA Zaczyna się od gospodarstw i łowisk, które znamy i którym ufamy

W 2012 roku GA wyruszył w podróż, która zrewolucjonizowała branżę karmy dla zwierząt. Zgodnie z podstawowymi wartościami GA zdecydowano, że zainwestujemy znacznie w technologię, która nie tylko zapewni naszym partnerom wyjątkowe możliwości pozycjonowania i sprzedaży, ale także, co najważniejsze, zapewni zwierzętom dietę bogatą w składniki odżywcze ze świeżo przygotowanych składników. Rezultatem tej ambicji było „Freshtrusion™ ”.

Z gospodarstw, które znamy i którym ufamy

The Freshtrusion podróż zaczyna się od naszych zaufanych farm i łowisk, gdzie zbieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby, dostarczając partnerskim markom fantastyczne historie pochodzenia i identyfikowalności.

Korzystając z własnego transportu chłodniczego, aby zachować jak najwyższą jakość, odbieramy wędliny i przywozimy je z powrotem do naszego zakładu produkcyjnego w Lancashire w Anglii, gdzie poddawane są szczegółowym testom jakości, zanim zostaną użyte w unikalnych recepturach naszego partnera.

Kuchnia Mięsna

W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić zwierzęciu maksymalną strawność i wartość odżywczą. Dzięki zastosowaniu wiodącej na świecie technologii jesteśmy również w stanie zredukować wilgotność świeżo przygotowywanego mięsa i włączać coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.

Ponadto jesteśmy również w stanie produkować oddzielne oleje wysokiej jakości z naszych świeżych składników o znanym pochodzeniu i dodawać je do indywidualnych receptur, zapewniając dodatkowe właściwości użytkowe na rynku.

Więcej świeżego mięsa

Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze. Dlatego też świeże mięso jest naszą pasją w GA i dzięki naszemu unikalnemu procesowi dajemy partnerom możliwość opracowania receptur bez konieczności przygotowywania mączki mięsnej. W rzeczywistości partnerzy mogą zawierać do 70% świeżego mięsa w swoich przepisach na karmę dla zwierząt domowych.

Kategoria 3 Mączka Mięsna
Świeżo Przygotowany Łosoś
Chronione białko

Ochrona białka

Materiał zwierzęcy / mięso używane do produkcji suszonej mączki mięsnej nie jest zbierane u źródła jako świeże ani transportowane w kontenerach chłodniczych. Zamiast tego jest zbierany z różnych miejsc i wysyłany w temperaturze otoczenia do zakładu utylizacyjnego, gdzie jest przetwarzany w bardzo wysokich temperaturach (300ºF / 150ºC) w celu usunięcia wilgoci, oddzielenia tłuszczu i zabicia bakterii.

Proces ten może również spowodować denaturację białka i spowodować, że będzie ono mniej strawne, a tym samym mniejszą wartość odżywczą dla zwierzęcia. Nasze delikatne podejście do gotowania zapewnia ochronę białek, a tym samym zwiększa biodostępność zwierzęcia.

Denaturowane białko

Oleje i tłuszcze jakości ludzkiej

W GA tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach za pomocą dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa.

Pozwala nam to pokryć krokiety niesamowitymi, wysokiej jakości tłuszczami i olejami, zwykle występującymi w żywności dla ludzi, i daje nam pełną identyfikowalność aż do źródła, z gospodarstwa, łowiska lub łodzi. Potencjał marketingowy, wraz z doskonałej jakości sukcesem w zakresie smakowitości i identyfikowalności nie ma sobie równych. Te oleje nie są zwykłymi olejami przeznaczonymi do produkcji „karmy dla zwierząt domowych”. Są tak świeże, że testy laboratoryjne wykazują niewielkie lub żadne oznaki utleniania lub starzenia.

Tradycyjna mączka mięsna kategorii 3

Nieznane lub wiele źródeł
Przechowywany w temperaturze otoczenia
Gotowane w temperaturze 300ºF (150ºC) w celu zabicia bakterii
Denaturowane białko

Świeżo przygotowane mięso

Zebrane u źródła
Transport w łańcuchu chłodniczym
Delikatnie gotowane w temperaturze 82ºC (180ºF), aby chronić białko
Chronione białko

Korzyści Freshtrusion

Wierzymy, że Twoja marka, Twoi klienci i karmione zwierzęta zasługują na to, co najlepsze. Dlatego stworzyliśmy nasz wyjątkowy Freshtrusion technologia.

Współpracowaliśmy również ściśle z Uniwersytetem w Nottingham w celu dalszej analizy i testów.

  • Wyższa biodostępność składników odżywczych
  • Wyższa strawność
  • Chronione białko
  • Lepsza akceptacja sensoryczna
  • Lepsze zdrowie i dobre samopoczucie dzięki najwyższej jakości i odżywianiu
  • Zmniejszone poziomy psucia się i biomarkerów mikroorganizmów, które są związane z nieprzyjemnym smakiem, jełczeniem lub nawet toksycznością
  • Lepsza gęstość krokietów
  • Gotowanie w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu zapewnia pełniejszy smak
Translate »