W 2012 GA Pet Food Partners wyruszyli w podróż, która zrewolucjonizuje przemysł karmy dla zwierząt domowych. Zgodnie z podstawowymi wartościami GA zdecydowano, że zainwestujemy w technologię, która nie tylko zapewni naszym partnerom wyjątkowe możliwości pozycjonowania i sprzedaży, ale także, co najważniejsze, zapewni zwierzętom dietę bogatą w składniki odżywcze ze świeżo przygotowanych składników. Rezultatem tej ambicji było „Freshtrusion".

Freshtrusion® – naukowy dokument pomocniczy

Dr Adrian Hewson-Hughes, nasz Doradca ds. Żywienia, Bezpieczeństwa Żywności i Innowacji, napisał naukowy dokument wyjaśniający, w jaki sposób Freshtrusion® pozwala GA Pet Food Partners stworzyć najlepszą na świecie karmę dla zwierząt.

Możesz przeczytać artykuł pomocy technicznej, klikając poniższy przycisk.

Freshtrusion – Naukowy dokument pomocniczy
Freshtrusion separator
Freshtrusion zaczyna się w gospodarstwach i łowiskach, które znamy i którym ufamy.

Z gospodarstw i łowisk, które znamy i którym ufamy

W ramach projektu Freshtrusion podróż zaczyna się od naszych zaufanych farm i łowisk, gdzie zbieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby, dostarczając partnerskim markom fantastyczne historie pochodzenia i identyfikowalności.

Korzystając z własnego transportu chłodniczego, aby zachować jak najwyższą jakość, odbieramy wędliny i przywozimy je z powrotem do naszego zakładu produkcyjnego w Lancashire w Anglii, gdzie poddawane są szczegółowym testom jakościowym, zanim zostaną wykorzystane w unikalnych recepturach naszego partnera.

Freshtrusion separator
Jako część Freshtrusion podróż, nasze Kuchnie Mięsne delikatnie gotują mięso w temperaturze 82°C, aby chronić białko, czyniąc je bardziej smakowitym i pożywnym dla zwierząt.
W ramach projektu Freshtrusion różnica polega na tym, że do naszych przepisów na karmę dla zwierząt wybieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby z farm i łowisk, które znamy i którym ufamy

Kuchnia Mięsna

W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić zwierzęciu maksymalną strawność i wartość odżywczą. Dzięki zastosowaniu wiodącej na świecie technologii możemy również zmniejszyć wilgotność świeżo przygotowanego mięsa i włączyć coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.

Ponadto jesteśmy również w stanie wyprodukować oddzielne wysokiej jakości oleje z naszych świeżych składników o znanej proweniencji i dodać je do receptur na zamówienie, zapewniając dalsze USP na rynku.

Freshtrusion separator

Freshtrusion Oznacza więcej włączenia świeżego mięsa

Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze; dlatego świeże mięso to nasza pasja. Korzystając z naszego unikalnego procesu, opracowujemy receptury, które zapewniają wyjątkowe informacje na rynku, szczycą się najwyższą zawartością świeżego mięsa i zapewniają zwierzętom najbardziej smaczny i korzystny pod względem odżywczym czas posiłku.

Tradycyjna mączka mięsna kategorii 3 w przepisach na karmy dla zwierząt domowych zawiera denaturowane białka ze względu na potrzebę wysokiej temperatury podczas gotowania, aby zabić bakterie nagromadzone przed pozostawieniem w temperaturze otoczenia przez pewien czas.
Kategoria 3 Mączka Mięsna
Świeżo przygotowany świeży łosoś może być delikatnie ugotowany przez nas Freshtrusion ekspertów, ponieważ transport w łańcuchu chłodniczym utrzymuje schłodzone mięso od źródła do naszych zakładów produkcyjnych. Daje to znacznie lepszą, smaczniejszą karmę dla zwierząt.
Świeżo Przygotowany Łosoś
Freshtrusion separator
Chronione białko

Freshtrusion Chroni białko

Materiał zwierzęcy/mięso wykorzystywane do produkcji suszonej mączki mięsnej nie jest zbierane u źródła w postaci świeżej ani transportowane w kontenerach chłodniczych. Zamiast tego jest zbierany z różnych lokalizacji i wysyłany w temperaturze otoczenia do zakładu utylizacji. Jest przetwarzany w bardzo wysokich temperaturach (300ºF/150ºC), aby wydobyć wilgoć, oddzielić tłuszcz i zabić bakterie.

Proces ten może również zdenaturować białko i spowodować, że będzie ono mniej strawne, a tym samym mniejszą wartość odżywczą dla zwierzęcia. Z drugiej strony, nasze delikatne podejście do gotowania zapewnia ochronę białek, a tym samym zwiększa biodostępność zwierzęcia.

Denaturowane białko

Tradycyjna mączka mięsna kategorii 3

Nieznane lub wiele źródeł
Przechowywany w temperaturze otoczenia
Gotowane w temperaturze 300ºF (150ºC) w celu zabicia bakterii
Denaturowane białko

Świeżo przygotowane mięso

Zebrane u źródła
Transport w łańcuchu chłodniczym
Delikatnie gotowane w temperaturze 82ºC (180ºF), aby chronić białko
Chronione białko
Freshtrusion separator
At GA Pet Food Partners, tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach przy użyciu dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa. Te oleje nie są zwykłymi olejami, które są przeznaczone do stosowania w wysokich temperaturach. Są tak świeże, że testy laboratoryjne nie wykazują żadnych oznak utleniania lub starzenia. To jest Freshtrusion Różnica.

Oleje i tłuszcze jakości ludzkiej

At GA Pet Food Partners, tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach przy użyciu dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa.

To pozwala nam pokryć krokiety niesamowitymi, wysokiej jakości tłuszczami i olejami, zwykle występującymi w żywności dla ludzi, i daje nam pełną identyfikowalność aż do źródła, z gospodarstwa, łowiska lub łodzi. Potencjał marketingowy, wraz z doskonałej jakości sukcesem w zakresie smakowitości i identyfikowalności, nie ma sobie równych. Te oleje nie są zwykłymi olejami przeznaczonymi do produkcji „karmy dla zwierząt domowych”. Są tak świeże, że testy laboratoryjne wykazują niewielkie lub żadne oznaki utleniania lub starzenia.

Freshtrusion separator

Korzyści Freshtrusion®

Wierzymy, że Twoja marka, Twoi klienci i karmione zwierzęta zasługują na to, co najlepsze. Dlatego stworzyliśmy nasz wyjątkowy Freshtrusion technologia.

Ściśle współpracowaliśmy również z Uniwersytet w Nottingham do dalszej analizy i testowania.

GA Pet Food Partners współpracował z University of Nottingham przy opracowywaniu Freshtrusion proces.
  • Wyższa biodostępność składników odżywczych
  • Wyższa strawność
  • Chronione białko
  • Lepsza akceptacja sensoryczna
  • Lepsze zdrowie i dobre samopoczucie dzięki najwyższej jakości i odżywianiu
  • Zmniejszone poziomy psucia się i biomarkerów mikroorganizmów, które są związane z nieprzyjemnym smakiem, jełczeniem lub nawet toksycznością
  • Lepsza gęstość krokietów
  • Gotowanie w niskiej temperaturze i pod niskim ciśnieniem zapewnia pełniejszy smak