Freshtrusion™ nie zaczyna się w GA Zaczyna się od gospodarstw i łowisk, które znamy i którym ufamy Freshtrusion™ nie zaczyna się w GA Zaczyna się od gospodarstw i łowisk, które znamy i którym ufamy

W 2012 roku GA wyruszył w podróż, która zrewolucjonizowała branżę karmy dla zwierząt. Zgodnie z podstawowymi wartościami GA zdecydowano, że zainwestujemy znacznie w technologię, która nie tylko zapewni naszym partnerom wyjątkowe możliwości pozycjonowania i sprzedaży, ale także, co najważniejsze, zapewni zwierzętom dietę bogatą w składniki odżywcze ze świeżo przygotowanych składników. Rezultatem tej ambicji było „Freshtrusion™ ”.

Z gospodarstw, które znamy i którym ufamy

The Freshtrusion podróż zaczyna się od naszych zaufanych farm i łowisk, gdzie zbieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby, dostarczając partnerskim markom fantastyczne historie pochodzenia i identyfikowalności.

Korzystając z własnego transportu chłodniczego, aby zachować jak najwyższą jakość, odbieramy wędliny i przywozimy je z powrotem do naszego zakładu produkcyjnego w Lancashire w Anglii, gdzie poddawane są szczegółowym testom jakości, zanim zostaną użyte w unikalnych recepturach naszego partnera.

Kuchnia Mięsna

W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić zwierzęciu maksymalną strawność i wartość odżywczą. Dzięki zastosowaniu wiodącej na świecie technologii jesteśmy również w stanie zredukować wilgotność świeżo przygotowywanego mięsa i włączać coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.

Ponadto jesteśmy również w stanie produkować oddzielne oleje wysokiej jakości z naszych świeżych składników o znanym pochodzeniu i dodawać je do indywidualnych receptur, zapewniając dodatkowe właściwości użytkowe na rynku.

Więcej świeżego mięsa

Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze. Dlatego też świeże mięso jest naszą pasją w GA i dzięki naszemu unikalnemu procesowi dajemy partnerom możliwość opracowania receptur bez konieczności przygotowywania mączki mięsnej. W rzeczywistości partnerzy mogą zawierać do 70% świeżego mięsa w swoich przepisach na karmę dla zwierząt domowych.

Kategoria 3 Mączka Mięsna
Świeżo Przygotowany Łosoś
Chronione białko

Ochrona białka

Materiał zwierzęcy / mięso używane do produkcji suszonej mączki mięsnej nie jest zbierane u źródła jako świeże ani transportowane w kontenerach chłodniczych. Zamiast tego jest zbierany z różnych miejsc i wysyłany w temperaturze otoczenia do zakładu utylizacyjnego, gdzie jest przetwarzany w bardzo wysokich temperaturach (300ºF / 150ºC) w celu usunięcia wilgoci, oddzielenia tłuszczu i zabicia bakterii.

Proces ten może również spowodować denaturację białka i spowodować, że będzie ono mniej strawne, a tym samym mniejszą wartość odżywczą dla zwierzęcia. Nasze delikatne podejście do gotowania zapewnia ochronę białek, a tym samym zwiększa biodostępność zwierzęcia.

Denaturowane białko

Oleje i tłuszcze jakości ludzkiej

W GA tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach za pomocą dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa.

Pozwala nam to pokryć krokiety niesamowitymi, wysokiej jakości tłuszczami i olejami, zwykle występującymi w żywności dla ludzi, i daje nam pełną identyfikowalność aż do źródła, z gospodarstwa, łowiska lub łodzi. Potencjał marketingowy, wraz z doskonałej jakości sukcesem w zakresie smakowitości i identyfikowalności nie ma sobie równych. Te oleje nie są zwykłymi olejami przeznaczonymi do stosowania w wysokiej temperaturze. Są tak świeże, że testy laboratoryjne wykazują niewielkie lub żadne oznaki utleniania lub starzenia.

Tradycyjna mączka mięsna kategorii 3

Nieznane lub wiele źródeł
Przechowywany w temperaturze otoczenia
Gotowane w temperaturze 300ºF (150ºC) w celu zabicia bakterii
Denaturowane białko

Świeżo przygotowane mięso

Zebrane u źródła
Transport w łańcuchu chłodniczym
Delikatnie gotowane w temperaturze 82ºC (180ºF), aby chronić białko
Chronione białko

Korzyści Freshtrusion™

Wierzymy, że Twoja marka, Twoi klienci i karmione zwierzęta zasługują na to, co najlepsze. Dlatego stworzyliśmy nasz wyjątkowy Freshtrusion technologia.

Współpracowaliśmy również ściśle z Uniwersytetem w Nottingham w celu dalszej analizy i testów.

  • Wyższa biodostępność składników odżywczych
  • Wyższa strawność
  • Chronione białko
  • Lepsza akceptacja sensoryczna
  • Lepsze zdrowie i dobre samopoczucie dzięki najwyższej jakości i odżywianiu
  • Zmniejszone poziomy psucia się i biomarkerów mikroorganizmów, które są związane z nieprzyjemnym smakiem, jełczeniem lub nawet toksycznością
  • Lepsza gęstość krokietów
  • Gotowanie w niskiej temperaturze i niskim ciśnieniu zapewnia pełniejszy smak