W 2012 roku GA Pet Food Partners rozpoczęło podróż, która zrewolucjonizowała przemysł karmy dla zwierząt. W zgodzie z podstawowymi wartościami GA zdecydowaliśmy się na znaczną inwestycję w technologię, która nie tylko zapewni naszym partnerom unikalne możliwości pozycjonowania i sprzedaży, ale także, co najważniejsze, zapewni zwierzętom dietę bogatą w składniki odżywcze, wykorzystując świeżo przygotowane składniki. Rezultatem tej ambicji było "Freshtrusion".

Freshtrusion® – Naukowy dokument wspierający

Dr Adrian Hewson-Hughes, nasz doradca ds. żywienia, bezpieczeństwa żywności i innowacji, napisał naukowy dokument wspierający, wyjaśniający, jak Freshtrusion® pozwala GA Pet Food Partners tworzyć najlepszą karmę dla zwierząt na świecie.

Możesz przeczytać ten dokument, klikając przycisk poniżej.

FRESHTRUSION – NAUKOWY DOKUMENT WSPIERAJĄCY
Freshtrusion separator
Freshtrusion zaczyna się w gospodarstwach i łowiskach, które znamy i którym ufamy.

Z farm i łowisk, które znamy i którym ufamy

Podróż Freshtrusion zaczyna się na naszych zaufanych farmach i łowiskach, gdzie zbieramy tylko najświeższe mięsa i ryby. Następnie zapewniamy markom partnerskim wspaniałe historie o pochodzeniu i identyfikowalności.

Korzystając z naszego własnego transportu chłodniczego, aby utrzymać najwyższe standardy jakości, zbieramy mięsa i przywozimy je do naszego zakładu produkcyjnego w Lancashire, Anglia. Tam przechodzą szerokie testy jakości, zanim zostaną użyte w unikalnych recepturach naszych partnerów.

Freshtrusion separator
Jako część Freshtrusion podróż, nasze Kuchnie Mięsne delikatnie gotują mięso w temperaturze 82°C, aby chronić białko, czyniąc je bardziej smakowitym i pożywnym dla zwierząt.
Opona Freshtrusion różnica polega na tym, że do naszych przepisów na karmę dla zwierząt wybieramy tylko najlepsze świeże mięso i ryby z farm i łowisk, które znamy i którym ufamy

Kuchnia Mięsna

W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić maksymalną strawność i wartość odżywczą dla zwierząt. Dzięki zastosowaniu światowej klasy technologii możemy również obniżyć zawartość wilgoci w świeżo przygotowanym mięsie i wprowadzać coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.

Ponadto możemy produkować oddzielne, wysokiej jakości oleje z naszych świeżych składników o znanym pochodzeniu i dodawać je do unikalnych receptur, aby zapewnić dalsze unikalne cechy na rynku.

Freshtrusion separator

Freshtrusion Oznacza Więcej Świeżego Mięsa

Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze; dlatego świeże mięso to nasza pasja. Korzystając z naszego unikalnego procesu, opracowujemy receptury, które zapewniają unikalne roszczenia na rynku, chwaląc się najwyższymi poziomami świeżego mięsa i zapewniając zwierzętom najbardziej smaczne i odżywczo korzystne posiłki.

Tradycyjna mączka mięsna kategorii 3 w przepisach na karmy dla zwierząt domowych zawiera denaturowane białka ze względu na potrzebę wysokiej temperatury podczas gotowania, aby zabić bakterie nagromadzone przed pozostawieniem w temperaturze otoczenia przez pewien czas.

Mięso Kategorii 3

Świeżo przygotowany świeży łosoś może być delikatnie ugotowany przez nas Freshtrusion ekspertów, ponieważ transport w łańcuchu chłodniczym utrzymuje schłodzone mięso od źródła do naszych zakładów produkcyjnych. Daje to znacznie lepszą, smaczniejszą karmę dla zwierząt.

Świeżo Przygotowany Łosoś

Freshtrusion separator

Chronione Białko

Freshtrusion Chroni Białko

Materiał zwierzęcy/mięso używane do produkcji suszonego mięsa nie jest zbierane jako świeże ani transportowane w kontenerach chłodniczych. Zamiast tego jest zbierane z różnych miejsc i wysyłane do zakładu renderowania w temperaturze otoczenia. Jest przetwarzane w bardzo wysokich temperaturach (300ºF/150ºC), aby usunąć wilgoć, oddzielić tłuszcz i zabić bakterie.

Ten proces może również denaturować białko, czyniąc je mniej strawialnym, a tym samym o niższej wartości odżywczej dla zwierzęcia. Nasze delikatne podejście do gotowania zapewnia, że białka są chronione, co zwiększa ich biodostępność dla zwierząt.

Denaturowane Białko

Tradycyjne mięso kategorii 3

Nieznane lub wielokrotne pochodzenie

Przechowywane w temperaturze otoczenia

Gotowane w 300ºF (150ºC) w celu zabicia bakterii

Denaturowane białko

Świeżo Przygotowane Mięso

Zbierane na miejscu

Transport w Zimnym Łańcuchu

Delikatnie gotowane w 82ºC (180ºF) w celu ochrony białka

Chronione Białko

Freshtrusion separator
At GA Pet Food Partners, tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach przy użyciu dedykowanego sprzętu, który działa podobnie do kuchennej wirówki do sałatek, w której olej jest wyciskany z mięsa. Te oleje nie są zwykłymi olejami, które są przeznaczone do stosowania w wysokich temperaturach. Są tak świeże, że testy laboratoryjne nie wykazują żadnych oznak utleniania lub starzenia. To jest Freshtrusion Różnica.

Olej i Tłuszcze Jakości Spożywczej

W GA Pet Food Partners tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach, korzystając z dedykowanego sprzętu, który działa podobnie jak kuchenny wirówka do sałatek, gdzie olej jest wyciskany z mięsa.

To pozwala nam powlekać granulki w niesamowicie wysokiej jakości tłuszczach i olejach zwykle spotykanych w żywności dla ludzi, a także zapewnia pełną identyfikowalność od źródła, tj. farmy, łowiska lub łodzi.

Potencjał marketingowy, w połączeniu z doskonałą smakowitością i identyfikowalnością, jest niezrównany. Te oleje nie są zwykłymi olejami "klasy karmy dla zwierząt" uzyskiwanymi w wysokiej temperaturze. Są tak świeże, że badania laboratoryjne wykazują minimalne lub żadne oznaki utleniania lub starzenia.

Freshtrusion separator

Zalety Freshtrusion®

Wierzymy, że Twoja marka, klienci i zwierzęta zasługują na to, co najlepsze. Dlatego opracowaliśmy naszą unikalną technologię Freshtrusion.

Współpracowaliśmy również ściśle z Uniwersytetem Nottingham w celu dalszej analizy i testowania.

GA Pet Food Partners współpracował z University of Nottingham przy opracowywaniu Freshtrusion proces.
  • Wyższa biodostępność składników odżywczych
  • Wyższa strawność
  • Chronione białko
  • Poprawiona akceptacja sensoryczna
  • Lepsze zdrowie i samopoczucie dzięki lepszej jakości i odżywianiu
  • Zmniejszone poziomy psucia się i biomarkerów mikroorganizmów związanych z nieprzyjemnymi smakami, jełczeniem lub nawet toksycznością
  • Lepsza gęstość granulek
  • Gotowanie w niskiej temperaturze i pod niskim ciśnieniem zapewnia pełniejszy smak