W 2012 roku GA Pet Food Partners rozpoczęło podróż, która zrewolucjonizowała przemysł karmy dla zwierząt. W zgodzie z podstawowymi wartościami GA zdecydowaliśmy się na znaczną inwestycję w technologię, która nie tylko zapewni naszym partnerom unikalne możliwości pozycjonowania i sprzedaży, ale także, co najważniejsze, zapewni zwierzętom dietę bogatą w składniki odżywcze, wykorzystując świeżo przygotowane składniki. Rezultatem tej ambicji było "Freshtrusion".
Freshtrusion® – Naukowy dokument wspierający
Dr Adrian Hewson-Hughes, nasz doradca ds. żywienia, bezpieczeństwa żywności i innowacji, napisał naukowy dokument wspierający, wyjaśniający, jak Freshtrusion® pozwala GA Pet Food Partners tworzyć najlepszą karmę dla zwierząt na świecie.
Możesz przeczytać ten dokument, klikając przycisk poniżej.
Z farm i łowisk, które znamy i którym ufamy
Podróż Freshtrusion zaczyna się na naszych zaufanych farmach i łowiskach, gdzie zbieramy tylko najświeższe mięsa i ryby. Następnie zapewniamy markom partnerskim wspaniałe historie o pochodzeniu i identyfikowalności.
Korzystając z naszego własnego transportu chłodniczego, aby utrzymać najwyższe standardy jakości, zbieramy mięsa i przywozimy je do naszego zakładu produkcyjnego w Lancashire, Anglia. Tam przechodzą szerokie testy jakości, zanim zostaną użyte w unikalnych recepturach naszych partnerów.
Kuchnia Mięsna
W naszej kuchni mięsnej na miejscu delikatnie gotujemy każde mięso w temperaturze około 82ºC (180ºF), aby chronić białka i zapewnić maksymalną strawność i wartość odżywczą dla zwierząt. Dzięki zastosowaniu światowej klasy technologii możemy również obniżyć zawartość wilgoci w świeżo przygotowanym mięsie i wprowadzać coraz większe ilości świeżego mięsa do wiodących na rynku receptur.
Ponadto możemy produkować oddzielne, wysokiej jakości oleje z naszych świeżych składników o znanym pochodzeniu i dodawać je do unikalnych receptur, aby zapewnić dalsze unikalne cechy na rynku.
Freshtrusion Oznacza Więcej Świeżego Mięsa
Rozumiemy, że zwierzęta wiedzą, że świeże jest najlepsze; dlatego świeże mięso to nasza pasja. Korzystając z naszego unikalnego procesu, opracowujemy receptury, które zapewniają unikalne roszczenia na rynku, chwaląc się najwyższymi poziomami świeżego mięsa i zapewniając zwierzętom najbardziej smaczne i odżywczo korzystne posiłki.
Mięso Kategorii 3
Świeżo Przygotowany Łosoś
Chronione Białko
Freshtrusion Chroni Białko
Materiał zwierzęcy/mięso używane do produkcji suszonego mięsa nie jest zbierane jako świeże ani transportowane w kontenerach chłodniczych. Zamiast tego jest zbierane z różnych miejsc i wysyłane do zakładu renderowania w temperaturze otoczenia. Jest przetwarzane w bardzo wysokich temperaturach (300ºF/150ºC), aby usunąć wilgoć, oddzielić tłuszcz i zabić bakterie.
Ten proces może również denaturować białko, czyniąc je mniej strawialnym, a tym samym o niższej wartości odżywczej dla zwierzęcia. Nasze delikatne podejście do gotowania zapewnia, że białka są chronione, co zwiększa ich biodostępność dla zwierząt.
Denaturowane Białko
Tradycyjne mięso kategorii 3
Świeżo Przygotowane Mięso
Olej i Tłuszcze Jakości Spożywczej
W GA Pet Food Partners tłoczymy własne oleje na miejscu w małych partiach, korzystając z dedykowanego sprzętu, który działa podobnie jak kuchenny wirówka do sałatek, gdzie olej jest wyciskany z mięsa.
To pozwala nam powlekać granulki w niesamowicie wysokiej jakości tłuszczach i olejach zwykle spotykanych w żywności dla ludzi, a także zapewnia pełną identyfikowalność od źródła, tj. farmy, łowiska lub łodzi.
Potencjał marketingowy, w połączeniu z doskonałą smakowitością i identyfikowalnością, jest niezrównany. Te oleje nie są zwykłymi olejami "klasy karmy dla zwierząt" uzyskiwanymi w wysokiej temperaturze. Są tak świeże, że badania laboratoryjne wykazują minimalne lub żadne oznaki utleniania lub starzenia.
Zalety Freshtrusion®
Wierzymy, że Twoja marka, klienci i zwierzęta zasługują na to, co najlepsze. Dlatego opracowaliśmy naszą unikalną technologię Freshtrusion.
Współpracowaliśmy również ściśle z Uniwersytetem Nottingham w celu dalszej analizy i testowania.