suwak Przedstawiamy Składniki Kuchnia Najbardziej zaawansowana technologicznie zautomatyzowana instalacja do przechowywania i selekcji składników w Europie

Kuchnia składników

Nasza obsesja na punkcie najlepszej na świecie karmy dla zwierząt domowych i najlepszych składników na świecie skłoniła nas do zainwestowania ponad 80 milionów funtów w budowę najnowocześniejszej kuchni ze składnikami, która testuje, przetwarza i przechowuje wszystkie te fantastyczne składniki i gotowe produkty.

Inwestycja ta zagwarantuje partnerom pełne zaufanie do pochodzenia i identyfikowalności wszystkich receptur produkowanych w GA.

Ponieważ obecnie pracujemy z ponad 700 składnikami i ponad 800 różnymi recepturami, wyzwaniem była automatyzacja bardzo złożonego systemu. W prawdziwym stylu GA zaowocowało to znacznymi inwestycjami i współpracą wielu organizacji z całego świata, aby zapewnić nowatorskie rozwiązania dla wszystkich naszych marek partnerskich.

Posiadamy również zautomatyzowane pojazdy kierowane (AGV), które pomagają w przemieszczaniu składników i żywności na miejscu. Trzy firmy zajmujące się oprogramowaniem były zaangażowane w automatyzację całego zakładu, mając wizję wykluczenia wszelkich błędów ludzkich.

Ponadto część ambitnej ekspansji zaowocuje powstaniem nowego ciemnego sklepu / magazynu, który będzie działał wyłącznie z robotami.

Nasza inwestycja. Twoja przyszłość.

Roger Bracewell

Komentarz prezesa do kuchni ze składnikami

Cieszymy się, że możemy zaprezentować tę fantastyczną inwestycję GA, połączoną pomysłowością, pragnieniem i poświęceniem różnych wykwalifikowanych organizacji z całego świata.

Kuchnia składników ma dwie oddzielne funkcje, które zostały zaprojektowane i zbudowane z myślą o korzyściach dla każdego z naszych cenionych partnerów. Po pierwsze, pozwala na testowanie i kwarantannę 367 suchych surowców, które są przechowywane i dozowane oddzielnie w partiach po 1.5 tony. Są one następnie mielone i trzymane w gotowości do wytłaczania, aby uniknąć potencjalnego opóźnienia.

Po drugie, przechowywanie 758 różnych wytłaczanych odmian krokietów w 15,000 pojedynczych pudełek w Larder, zawierających około 600 kg kompletnego produktu, dzięki czemu można go przetestować przed zapakowaniem, a następnie zapakować w jedną z 7,000 różnych toreb gotowych do spełnienia potrzeb naszych Partnerów.

Cały proces pozwala nam śledzić i prześledzić każdy składnik w każdej torebce sprzedawanej konsumentowi końcowemu i być w stanie zagwarantować, że jest bezpieczny, monitorując każdy krok.

Jak to działa?

Zbiorcze spożycie

U podstaw tworzenia wyjątkowej karmy dla zwierząt domowych leży staranny dobór składników i rygorystyczne testy. Ponad 600 składników wyprodukowanych przez ponad 130 dostawców jest starannie wyselekcjonowanych do wykorzystania w Kuchni Surowców. Każdy składnik użyty w naszych przepisach musi przejść nasze rygorystyczne testy przed akceptacją. Automatyczne pobieranie próbek i możliwości testowania GA wyznaczają standardy na całym świecie.

Jęczmień, pszenica i ryż są dostarczane wraz z innymi masowymi składnikami luzem lub w torbach na zakupy do strefy dostaw masowych. Masowe składniki przy dostawie przechodzą przez dwa magnesy w celu wykrycia i wydobycia dowolnego metalu, który może być obecny w materiale.

W tym momencie następuje automatyczne próbkowanie. Ten wydajny system oblicza czas pobierania każdej dostawy w celu pobrania losowych próbek od początku do końca pobierania, zapewniając spójne badanie całego spożycia. Próbki są pobierane, znakowane i dostarczane do laboratorium do badań; wyniki są zwykle dostępne w ciągu 48 godzin.

Po minięciu trafiają do jednego z naszych dziewięćdziesięciu silosów kwarantannowych, z których każdy może pomieścić 80 ton masowych składników. Składniki pozostają w kwarantannie, dopóki nie przejdą naszych skrupulatnych testów laboratoryjnych. Dopiero wtedy składniki mogą być przenoszone systemem torów do magazynu nad salą balową w celu przygotowania do dozowania zgodnie z wymaganiami zamówienia produkcyjnego.

Sala Balowa

W tym miejscu wszystkie składniki z trzech różnych metod ważenia są zbierane i łączone w pojemniku partii (BC). Wchodzą zbiorniki dozujące, składniki z automatycznych wag są wysypywane, a na koniec składniki są dodawane razem w przechylni operatora. Jednocześnie można zrealizować do 3 zleceń produkcyjnych. Po dozowaniu BC zbiera się na kilku poziomach, miesza i przepuszcza przez młynek. Sito zapewnia, że ​​każdy zbyt drobny materiał ominie młynek. Po zmieleniu materiał jest wrzucany z powrotem do oryginalnego BC, który został teraz przywrócony do poziomu sali balowej.

Niektóre materiały nie nadają się do mielenia, więc można je dozować po zmieleniu innych materiałów. Materiały te są dozowane do zielonych pudełek, które są następnie dodawane do mieszanki BC oddzielnie przy wstępnym wytłaczaniu, tj. Tuż przed wejściem do ekstrudera.

Składniki ręczne

System Pick and Mix został zaprojektowany tak, aby umożliwić tworzenie 22,500 120,000 skrzynek typu pick and mix rocznie przy maksymalnej wydajności 62 130 ton rocznie. Odpowiada to 50 pudełkom dziennie. Nasi nabywcy wybierają spośród ponad 600 zaufanych dostawców z ponad XNUMX krajów na całym świecie, dostarczając naszym Partnerom i GA ponad XNUMX różnych składników tak różnorodnych, jak kadzidło, nagietek, anyż, cynamon, papaja i suszone owady, aby stworzyć wyjątkowe i niepowtarzalne przepisy.

Nasze nowe urządzenia Pick & Mix w Ingredients Kitchen zapewniają GA precyzję dozowania i możliwość dozowania trudnych w obsłudze lub delikatnych materiałów. Małe lub mikroskładniki można niezawodnie dozować ręcznie, gdy dozowanie maszynowe nie może działać z dokładnymi tolerancjami i niezawodnością, których wymagają nasze standardy. Materiały, które nie sprzyjają automatycznemu dozowaniu, można odpowiednio obchodzić się i dozować. System Kardex eliminuje możliwość popełnienia błędu przez operatora, monitorując lokalizację każdego niebieskiego pudełka i kontrolując, które pudełko jest prezentowane operatorowi. System RFID stosowany na stacjach wywrotek w połączeniu z naszym systemem Genesis zapewnia operatorowi dokładność za pierwszym razem i za każdym razem.

Spożycie składników

Opracowaliśmy własne autorskie oprogramowanie informatyczne o nazwie Genesis, które służy do monitorowania, zarządzania i kontrolowania każdej części Kuchni Składników. Stosowanie etykiet RFID i ciągłe pobieranie próbek zapewnia partnerom absolutną pewność, a dla zwierząt domowych najwyższą jakość. Przy dostawie do Kuchni Składników etykiety identyfikacyjne są drukowane i dołączane do każdej palety i pojemnika, aby uniknąć pomylenia rozładowanych materiałów przed pobraniem próbek i rejestracją zapasów. Surowce są rejestrowane i pobierane z próbek przed przechowywaniem w strefie kwarantanny do czasu przeprowadzenia badań laboratoryjnych. Każdy składnik ma wstępnie ustaloną politykę pobierania próbek, która określa, w jaki sposób należy pobierać próbki i jakie testy należy przeprowadzić. Technicy laboratoryjni pobierają próbki zgodnie z instrukcjami naszego specjalnego systemu oprogramowania o nazwie Genesis.

Po pomyślnym przetestowaniu materiałów system Genesis będzie sekwencjonować przemieszczanie (za pośrednictwem FLT) dostarczonych materiałów do jednej z trzech komór wlotowych palet i skrzynek. Każda paleta lub skrzynka dostarczana do studzienki przyjmującej ma zeskanowany kod kreskowy, dzięki czemu Genesis wie, że przybył nowy składnik i jest gotowy do wyrzucenia.

Spiżarnia

Z 5,756 pojemników Red Box mieszczących do 900 kg składników każdy, Spiżarnia może pomieścić ponad 5 milionów kilogramów. Wydajność i identyfikowalność w ruchu, Spiżarnia składa się z 36 przęseł w sześciu korytarzach, na ośmiu poziomach, z dwoma bokami głębokimi na dwie. Korzystając z systemu RFID i obsługi pokoju kontrolnego, Pantry zapewnia pełną identyfikowalność i optymalną świeżość składników. Henry, jeden z automatycznych pojazdów sterowanych GA, przenosi zatwierdzone składniki w czerwonych pojemnikach z kanałów wlotowych do systemu wahadłowego Pantry. Jeden z kilku zautomatyzowanych suwnic umieszcza oznakowane pojemniki w odpowiednich miejscach w magazynie Spiżarni.

Spiżarnia jest obsługiwana przez nasz Zintegrowany System Zarządzania Magazynem (IWS), który monitoruje w czasie rzeczywistym, gdzie znajdują się różne pojemniki i ich stan. IWS wykorzystuje znacznik RFID, aby umożliwić operatorom śledzenie zawartości każdego pojemnika lub identyfikację, kiedy pojemnik jest pusty lub wymaga czyszczenia. Składniki są przechowywane w trzech różnych strefach w zależności od ich wykorzystania, aby zoptymalizować wydajność. Najczęściej używane materiały są przechowywane w strefie A, która ma najkrótszy czas przejazdu żurawia.

laboratoria

Podstawowa wartość GA, jaką jest Jakość, ma ogromne znaczenie we wszystkich funkcjach firmy, a przede wszystkim w laboratorium na miejscu. Jako producent prowadzony przez naukę, nasi technicy wykonują około 1,166 testów tygodniowo, w tym testy mikro, popiołu, włókien, oleju, wilgotności i białka wszystkich surowych i gotowych produktów. Nasze laboratorium jakości i bezpieczeństwa żywności zostało zaprojektowane tak, aby spełniało wszystkie funkcje w zakresie odżywiania i zgodności z przepisami, autentyczności i mikroprofilowania, bezpieczeństwa, sensoryczności i innowacji. Nasz zespół ekspertów zapewnia spokój Tobie i Twoim markom, zapewniając niezrównane roszczenia i jakość żywności. Inwestycje w najnowszą technologię oznaczają, że dostarczamy dane dotyczące integralności żywności, aby zapewnić, że wszystkie towary wchodzące i wychodzące spełniają kryteria regulacyjne. Posiadanie najnowszej technologii pozwala nam na przeprowadzenie wielu testów, które wcześniej musieliśmy zlecać zewnętrznym laboratoriom. Pozwala to GA na ściślejszą kontrolę nad testowaniem, a także radykalnie skraca ramy czasowe testowania wielu naszych składników. Wyposażony w najbardziej zaawansowane instrumenty i wybitnych techników, umożliwiających szybką ocenę parametrów i generowanie obiektywnych danych, oznacza, że ​​możemy raportować wyniki MOP (testy wilgotności, oleju i białka) w ciągu minut zamiast godzin.

Wszystkie składniki w GA są poddawane licznym kontrolom jakości, aby mieć pewność, że tylko najlepsze składniki są akceptowane w produktach. Każdy składnik ma indywidualny, dostosowany do potrzeb system testowania i specyfikację, zgodnie z atrybutami i podatnościami składników. Szczegółowa ocena ryzyka każdego składnika została ustalona przed zakupem. Ten unikalny system zapewnia pełną identyfikowalność każdego produktu. Zespół laboratorium koordynuje testy z określonym procesem. Każda nowa próbka ma przypisany unikalny kod kreskowy, który jest drukowany na etykiecie i mocowany na pojemniku na próbkę. Próbka jest skanowana i pozostawiana w punkcie odbioru surowca w Laboratorium 1, przed przeniesieniem do Laboratorium 2, kiedy wszystkie próbki surowców są skanowane na maszynie do badań NIR. Badania mikrobiologiczne pod kątem Salmonella i Enterobacteriaceae. Surowe składniki są następnie skanowane do Genesis w celu określenia, jakie testy chemii na mokro są wymagane. Testy chemiczne na mokro obejmują MOPFA (wilgoć, olej, białko, włókno, popiół) i teraz mamy możliwość odwrócenia tego w ciągu 48 godzin. Laboratorium ściśle współpracuje zarówno z działami surowców, jak i działami kontroli jakości, które wypuszczają gotowe produkty, które zostały zatwierdzone na podstawie naszych rygorystycznych protokołów testowych.

Spiżarnia

Spiżarnia, która może pomieścić od 9.8 do 12 milionów kilogramów karmy dla zwierząt, jest w pełni kontrolowana i zawiera aktualne informacje o zapasach partnerów. Niebieskie kontenery (znane w GA jako BFC - Blue Finished Containers) są przenoszone do suwnic magazynowych w celu przechowywania za pośrednictwem Shuttle Transfer Vehicle. Pojazdy te poruszają się po torach, podobnie jak pociąg, poruszając się w ciągłej pętli, odbierając BFC z Salonu i dostarczając je do Spiżarni. Spiżarnia może pomieścić 14,864 650 pudełek, z których każde zawiera 800-78 kg gotowej do pakowania karmy. Wysoce responsywne i kontrolowane środowisko może obsłużyć około XNUMX ruchów pudełek na godzinę.

Co to jest pojazd sterowany automatycznie (AGV)?

GA używa dwóch typów zautomatyzowanych pojazdów kierowanych (znanych jako AGV) we wnętrzu Kuchni Składników, nazwanych Henry i Arthur. Zaprojektowane i zaprojektowane dla GA przez amerykańską firmę technologiczną, Henry i Arthur są niezawodnymi i produktywnymi dodatkami do zespołu GA. Henry jest najszybszy, porusza się z prędkością 2 m / s (metry na sekundę) i waży 1.5 tony. Arthur jest znacznie cięższy - 2.5 tony i, co zrozumiałe, jest nieco wolniejszy, pokonując 1.8 m / s.

Obaj są kierowani przez paski laserowe zainstalowane w celu nawigacji po ich trasie i są w pełni monitorowani przez Control Room za pośrednictwem Genesis.

Rolą Henry'ego jest przenoszenie czerwonych pojemników do i ze spiżarni, podczas gdy Arthur jest zajęty opieką nad pojemnikami zbiorczymi, przenosząc je między piwnicą a stacją w ramach przygotowań do wytłaczania.

Kiedy Henry i Arthur są gotowi do naładowania akumulatorów, przenoszą się do strefy `` utrzymywania przy życiu '', aby mogli utrzymać energię, podczas gdy inny pojazd wymienia akumulator na w pełni naładowany.

Wielbłądy i muły (pierwsze w Europie pojazdy AGV)

Wielbłądy i Muły GA są Pierwszy w Europie zewnętrzne automatycznie kierowane pojazdy (AGV). Zaprojektowane podobnie do małej furgonetki lub ciężarówki, do nawigacji wykorzystują magnetyczne systemy żyroskopowe. Zaprojektowane i zbudowane w Ameryce, poruszają się z prędkością do 1 metra na sekundę. Zbudowaliśmy drogę specjalnie dla wielbłądów i mułów, która ma szlabany i sygnalizację świetlną umożliwiającą ruch dwukierunkowy i ma trzy skrzyżowania dla ruchu innego na budowie. Droga jest również wyposażona w podkładki termiczne, które chronią przed mrozem, lodem i śniegiem, zapewniając antypoślizgowe środowisko przez cały rok.

Po tym, jak Arthur (jeden z naszych pozostałych pojazdów AGV) podążył wyznaczoną ścieżką po drugiej stronie Spiżarni i zakończył podróż na przenośniku w obszarze stacji, pojemniki zbiorcze są ładowane na wielbłąda. Camel może przetransportować do trzech pojemników wsadowych do wstępnego wytłaczania podczas jednej podróży. Po wyprodukowaniu receptury umieszcza się ją w niebieskim pojemniku zwanym Blue Finished Container (BFC) i wysyła promem AGV zwanym Mule do strefy Parlor w budynku Ingredients Kitchen. Mule może przenieść cztery BFC podczas jednej podróży.

Translate »