Produkcja

Nasza najnowocześniejsza strona produkcyjna jest domem dla jednej z najbardziej zaawansowanych technologicznie linii ekstruzyjnych na świecie.

Nasza inwestycja w pierwszą na świecie termiczną podwójną wytłaczarkę pozwala GA na dodawanie bardzo dużej ilości świeżego mięsa do suchej karmy premium dla zwierząt domowych bez stosowania suchych mączek mięsnych.

Poprawiona smakowitośćFreshtrusion™ jest dodatkowo ulepszona dzięki zastosowaniu naszej nowej maszyny do powlekania próżniowego, która równomiernie rozprowadza tłuszcze, oleje i podniebienia w każdej krokietach.

Dzięki trzem wytłaczarkom GA ma moc produkcyjną 100,000 5 ton karmy dla zwierząt super premium oraz możliwość produkcji partii od 200 ton do XNUMX ton, aby zaspokoić potrzeby wszystkich partnerów. GA zapewnia tę samą wyjątkową jakość i spójność, niezależnie od wielkości partii.

Innowacja w akcji: Wenger TT3630

GA Pet Food Partners uruchomił pierwszą na świecie wytłaczarkę Wenger TT3630 Thermal Twin.

Kurs Wenger Wytłaczarka TT3630 Thermal Twin jest inna niż inne stosowane obecnie wytłaczarki dwuślimakowe. Wenger TT3630 działa w doskonałej harmonii z kondycjonerem Wenger High-Intensity Pre-Conditioner (HIP) pod względem wzornictwa, możliwości i wydajności.

Składniki są delikatnie mieszane w HIP przez dwa niezależnie napędzane wałki, które pozwalają na „wtłaczanie” pary do produktu. Kątowe porty wtrysku pary w cylindrze ekstrudera, ustawione w kierunku przepływu materiału, wraz z unikalnym profilem ślimaka, umożliwiają dalsze wmieszanie pary do produktu.

Oznacza to, że TT3630 może wykorzystać do czterech razy więcej energii cieplnej i pół do jednej czwartej energii mechanicznej niż inne maszyny dwuślimakowe. Zredukowana energia mechaniczna zapewnia znacznie mniej agresywny proces gotowania w porównaniu z bardziej tradycyjnymi konwencjonalnymi ekstruderami o wysokim współczynniku ścinania. Pomaga to zachować strawność białek i przetrwanie naturalnych witamin i minerałów zawartych w pożywieniu, jednocześnie osiągając ponad 90% gotowania.

Ten nowy opatentowany proces oznacza również, że możemy przetwarzać węglowodany, takie jak zawartość ziemniaków lub ryżu, bez lepkości, która wcześniej występowała w innych konstrukcjach wytłaczarek. Skrobie mogą być w pełni ugotowane bez uszczerbku dla właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych. Jednak najbardziej ekscytującą perspektywą jest możliwość produkcji suchej karmy i przysmaków zawierających do 70 procent świeżego mięsa.

Proces gotowania kończy się unikalnym 2-stopniowym suszeniem wstępnym i suszeniem wtórnym, które pozwala nam usunąć wysoki poziom wilgoci występującej w High Fresh Meat Kibbles oraz system powlekania próżniowego, który zapewnia niezrównaną konsystencję podczas nakładania tłuszczów i olejów po wytłaczaniu.

Wszystko to oznacza, że ​​GA posiada jeden z najnowocześniejszych na świecie zakładów produkcyjnych do produkcji suchej karmy dla zwierząt domowych.

Jak to działa?

Składniki są delikatnie mieszane w kondycjonerze wstępnym o wysokiej intensywności za pomocą dwóch niezależnie napędzanych wałków, co pozwala na `` złożenie '' pary w produkt.

Kątowe porty pary w cylindrze ekstrudera, ustawione w kierunku przepływu materiału, wraz z unikalnym profilem ślimaka, pozwalają na dalsze wmieszanie pary.

Wykorzystując 4x więcej energii cieplnej i pół do jednej czwartej energii mechanicznej innych maszyn dwuślimakowych, znacznie mniej agresywny proces gotowania zachowuje strawność białek.

Możemy niezależnie kontrolować temperaturę każdej sekcji, co pozwala nam udoskonalić indywidualny proces gotowania naszych przepisów.

Pakowanie w GA

At GA Pet Food Partners, nadal inwestujemy w nasze zespoły pakujące i zautomatyzowane maszyny. Jesteśmy dumni z naszych wielokulturowych, utalentowanych, doświadczonych i zaangażowanych zespołów, a także jesteśmy podekscytowani naszymi najnowocześniejszymi maszynami. Ponadto nieustannie pracujemy nad udoskonaleniem naszych procesów, aby przynieść korzyści naszym cenionym markom partnerskim.

Wyposażenie

Nasze dziewięć linii pakujących pakuje szereg produktów o wadze od 50 g do 25 kg. Każda linia pakująca ma komputer, który informuje Lidera Linii o bieżącej i kolejnej produkcji, zapewniając pełne szczegóły dotyczące produktu, opakowania i wymagań dotyczących układania. Każda seria produkcyjna ma własne, unikalne zlecenie robocze śledzone przez RFID (Radio Frequency Identification), zapobiegając nieprzewidzianym błędom ludzkim i oferując pełną identyfikowalność dla partnera.

Przed uruchomieniem linii Operator Linii sprawdza, czy produkt jest zgodny ze specyfikacją, korzystając ze zdjęcia referencyjnego na ekranie. Jeśli produkt nie odpowiada dokładnie normom, zostaje odrzucony i rozpoczyna się badanie jakości. Torby są również umieszczane poziomo w maszynie i przepuszczane przez kamerę, która sprawdza obraz torby, potwierdzając, że jest prawidłowy.

Kodowanie laserowe

Następnie torby są kodowane laserowo przed napełnieniem. Różne informacje są wytrawione na torbie dokładnie w tym samym miejscu za każdym razem, oferując gwarancję, że nic nie zginie lub nic nie będzie nieczytelne.

System ważenia i kontroli jakości

W międzyczasie produkt podawany jest na system ważący w układzie małych wiaderek. Gdy system ważący obliczy pożądaną wagę, zwolni kilka wiader, dozując żądaną wagę. Jeśli maszyna obliczy nieprawidłową wagę, działa system obejścia, a produkt jest kierowany z dala od rury napełniającej. Jeśli waga jest prawidłowa, produkt przemieszcza się w dół rury podającej, a po drodze przechodzi przez wykrywacz metalu.

Jeśli maszyna wykryje obcy obiekt, włączy się alarm, a proces systemu jakości rozpocznie dochodzenie w sprawie źródła obiektu. Po usunięciu maszyna uruchomi się ponownie, a napełnianie zostanie wznowione.

Zamykanie worka

Worek przechodzi obok kamery termowizyjnej, która służy do sprawdzenia szczelności worka. Kamera wykorzystuje obrazy termiczne do sprawdzenia szczelności uszczelnienia. Jeśli uszczelnienie worka jest wadliwe, maszyna automatycznie odrzuca worek, usuwając go z procesu.

System sprawdzania wagi online

Każda torba przechodzi przez internetowy system kontroli wagi, który waży każdą torbę, gwarantując wagę. Ten sam system automatycznie odrzuci każdą torbę, która okaże się zbyt mała lub zbyt duża.

System rentgenowski

Torba przechodzi przez system rentgenowski w celu sprawdzenia, czy nie zawiera metalu lub ciał obcych. Ponadto każda torba jest fotografowana w celach informacyjnych, a wszelkie wykryte elementy powodują automatyczne odrzucenie torby i przeprowadzenie pełnego dochodzenia.

Automatyzacja

Worek trafia do w pełni zautomatyzowanej maszyny do belowania, która najpierw indeksuje worki zgodnie z wymaganiami partnera, na przykład 2 × 2. Po zakończeniu indeksowania wiązka zostanie przesunięta do przodu i zostanie pionowo owinięta folią stretch, a następnie przejdzie przez ten sam proces, aby zostać poziomo owinięta. Dzięki temu wiązka jest całkowicie zamknięta, bezpieczna i chroniona.

Gdy gotowy pakiet opuszcza prasę, przechodzi przez automatyczny aplikator etykiet do bel, który umieszcza etykietę partnera na zewnątrz pakietu. Dane na etykiecie są automatycznie generowane przez główny komputer sterujący, eliminując wszelkie potencjalne błędy ludzkie. Następnie worki są podawane do automatycznej maszyny paletyzującej. Ta ogromna maszyna wykona szereg funkcji, co spowoduje ukończenie palety na końcu procesu. Na koniec automatycznie nakładamy etykietę na paletę. Podczas gdy to robimy, przenośnik rolkowy, na którym stoi paleta, rejestruje wagę palety. Paleta jest teraz przewożona do naszego magazynu, gotowa do zamówienia przez partnera.