Produkcja

W naszym najnowocześniejszym zakładzie produkcyjnym znajduje się jeden z najbardziej zaawansowanych technicznie zakładów wytłaczania na świecie.

Nasza inwestycja w pierwszą na świecie termiczną podwójną wytłaczarkę pozwala GA na dodawanie bardzo dużej ilości świeżego mięsa do suchej karmy premium dla zwierząt domowych bez stosowania suchych mączek mięsnych.

Poprawiona smakowitośćFreshtrusion™ jest następnie ulepszana dzięki zastosowaniu naszej nowej maszyny do powlekania próżniowego, która równomiernie rozprowadza tłuszcze, oleje i podniebienia w każdej krokietach.

Dzięki trzem wytłaczarkom GA ma moc produkcyjną 100,000 5 ton karmy dla zwierząt super premium oraz możliwość produkcji partii od 200 ton do XNUMX ton, aby zaspokoić potrzeby wszystkich partnerów. GA zapewnia tę samą wyjątkową jakość i spójność, niezależnie od wielkości partii.

Innowacja w akcji: Wenger TT3630

Firma GA uruchomiła pierwszą na świecie wytłaczarkę Wenger TT3630 Thermal Twin

Wytłaczarka Wenger TT3630 Thermal Twin różni się od innych obecnie stosowanych wytłaczarek dwuślimakowych pod względem konstrukcji, możliwości i wydajności, działa w doskonałej harmonii z kondycjonerem wstępnym Wenger High-Intensity Pre-Conditioner (HIP).

Składniki są delikatnie mieszane w HIP przez dwa niezależnie napędzane wałki, które pozwalają na „wtłaczanie” pary do produktu. Kątowe porty wtrysku pary w cylindrze ekstrudera skierowane w kierunku przepływu materiału, wraz z unikalnym profilem ślimaka, umożliwiają dalsze wmieszanie pary do produktu.

Oznacza to, że TT3630 może wykorzystywać do czterech razy więcej energii cieplnej i od połowy do jednej czwartej energii mechanicznej niż inne maszyny dwuślimakowe. Zmniejszona energia mechaniczna zapewnia znacznie mniej agresywny proces gotowania w porównaniu z bardziej tradycyjnymi konwencjonalnymi wytłaczarkami o wysokim współczynniku gotowania. Pomaga to zachować strawność białek i przetrwać naturalne witaminy i minerały w pożywieniu, przy jednoczesnym zachowaniu ponad 90% gotowania.

Ten nowy opatentowany proces oznacza również, że węglowodany, takie jak zawartość ziemniaków lub ryżu, mogą być przetwarzane bez lepkości występującej wcześniej w innych konstrukcjach wytłaczarek. Skrobie można w pełni ugotować bez uszkodzenia właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych. Najbardziej ekscytującą perspektywą jest jednak możliwość produkcji suchych potraw i smakołyków zawierających do 70% świeżego mięsa.

Proces gotowania kończy się unikalnym 2-stopniowym suszeniem wstępnym i suszeniem wtórnym, które pozwala nam usunąć wysoki poziom wilgoci występującej w High Fresh Meat Kibbles oraz system powlekania próżniowego, który zapewnia niezrównaną konsystencję podczas nakładania tłuszczów i olejów po wytłaczaniu.

Wszystko to oznacza, że ​​GA posiada najbardziej zaawansowany zakład produkcyjny na świecie do produkcji suchej karmy Super Premium dla zwierząt domowych.

Jak to działa?

Składniki są delikatnie mieszane w kondycjonerze wstępnym o wysokiej intensywności za pomocą dwóch niezależnie napędzanych wałków, co pozwala na `` złożenie '' pary w produkt.

Kątowe porty pary w cylindrze ekstrudera, ustawione w kierunku przepływu materiału, wraz z unikalnym profilem ślimaka pozwalają na wmieszanie dalszej pary.

Wykorzystując 4x więcej energii cieplnej i od połowy do jednej czwartej energii mechanicznej innych maszyn dwuślimakowych, znacznie mniej agresywny proces gotowania zachowuje strawność białek.

Możemy niezależnie kontrolować temperaturę każdej sekcji, co pozwala nam udoskonalić indywidualny proces gotowania naszych przepisów.

Pakowanie w GA

W GA nadal inwestujemy w nasze zespoły pakujące i zautomatyzowane maszyny. Jesteśmy dumni z naszych wielokulturowych, utalentowanych, doświadczonych i zaangażowanych zespołów, a także ekscytuje nas nasz najnowocześniejszy park maszynowy. Niestrudzenie pracujemy nad ulepszaniem naszych procesów, aby przynosić korzyści naszym cenionym markom partnerskim.

Sprzęt

Nasze dziewięć linii pakujących pakuje produkty o wadze od 50 g do 25 kg. Każda linia pakująca posiada własny komputer, który informuje Lidera Linii o bieżącej i kolejnych produkcjach, podając szczegółowe informacje o produkcie, pakowaniu i wymaganiach dotyczących sztaplowania. Każda seria produkcyjna ma swoje własne, unikalne zlecenie pracy, śledzone za pomocą technologii RFID (identyfikacja radiowa), która zapobiega nieprzewidzianym błędom ludzkim i zapewnia partnerowi pełną identyfikowalność. Przed uruchomieniem linii Operator Linii sprawdza, czy produkt jest zgodny ze specyfikacją, używając zdjęcia referencyjnego na ekranie, a jeśli produkt nie odpowiada dokładnemu standardowi, jest odrzucany i rozpoczyna się badanie jakości. Torby są również umieszczane poziomo w maszynie i przepuszczane przez kamerę, która sprawdza obraz torby, potwierdzając, że jest on prawidłowy.

Kodowanie laserowe

Następnie torby są kodowane laserowo przed napełnieniem, a różne informacje są wyryte na torebce dokładnie w tym samym miejscu za każdym razem, co daje gwarancję, że niczego nie brakuje lub nie będzie można odczytać.

System ważenia i kontrola jakości

W międzyczasie produkt jest podawany do systemu ważenia w układzie małych wiader. Po obliczeniu żądanej masy przez system ważący zwalnia pewną liczbę pojemników, wydając żądaną masę. Jeśli maszyna obliczy nieprawidłową wagę, działa system obejściowy i produkt jest odprowadzany z rury napełniającej. Jeśli waga jest prawidłowa, produkt przemieszcza się po rurce zasilającej i podczas swojej podróży przechodzi przez wykrywacz metalu. Jeśli maszyna wykryje obcy przedmiot, uruchomi alarm dźwiękowy i proces systemu jakości rozpocznie badanie źródła obiektu. Po wyjęciu maszyna zostanie ponownie ustawiona i wznowione napełnianie.

Uszczelnienie torby

Torba przechodzi obok kamery termowizyjnej, która jest używana do zagwarantowania szczelności torby. Kamera wykorzystuje obrazy termiczne do kontroli integralności uszczelnienia. Jeśli uszczelnienie worka jest wadliwe, maszyna automatycznie odrzuca worek, usuwając go z procesu.

System kontroli wagi on-line

Każda torba przechodzi przez system kontroli wagi on-line, który waży każdą pojedynczą torbę, gwarantując wagę. Ten sam system automatycznie odrzuci każdą torbę, w przypadku której zostanie stwierdzona niedowaga lub nadwaga.

System rentgenowski

Torba przechodzi przez system rentgenowski w celu sprawdzenia metalu lub ciał obcych. Każda torba jest fotografowana w celach informacyjnych, a wszystko, co wykryje, spowoduje automatyczne odrzucenie torby i przeprowadzenie pełnego dochodzenia.

Automatyzacja

Worek trafia do w pełni zautomatyzowanej maszyny, która najpierw indeksuje worki zgodnie z wymaganiami partnera, na przykład 2 x 2. Po zakończeniu indeksowania pakiet przesunie się do przodu i zostanie owinięty pionowo folią stretch przed przejściem przez ten sam proces do poziomego owinięty. Dzięki temu pakiet jest w pełni zamknięty, bezpieczny i chroniony. Gdy ukończona paczka opuszcza maszynę do paczkowania, przechodzi przez automatyczny aplikator etykiet kaucji, który umieszcza etykietę partnera na zewnętrznej stronie wiązki. Dane na etykiecie są generowane automatycznie przez główny komputer sterujący, co eliminuje potencjalny błąd ludzki. Worki są następnie podawane do zautomatyzowanej maszyny do paletyzacji. Ta ogromna maszyna będzie wykonywać różnorodne funkcje, co skutkuje ukończeniem palety na końcu procesu. Na koniec automatycznie umieszczamy etykietę na palecie. W tym czasie przenośnik rolkowy stoi na palecie, rejestrując wagę palety. Paleta jest teraz przenoszona do naszego magazynu, gotowa do zamówienia przez partnera.

Translate »